Тәттілерді жоюдың зиянды әсерлері туралы деректер
Сүйікті тәттілерден күрт бас тартудың әсерлері туралы дәрігердің кеңестері мен зерттеулері.
Сүйікті тәттілерден күрт бас тарту күйзелістер мен эмоционалды дискомфортқа алып келуі мүмкін, деп мәлімдеді гастроэнтеролог, диетолог Александра Разаренова.
«Газета.Ru» басылымымен әңгімеде дәрігер қандай да бір жағымсыз пайымдаулардан сақ болуға шақырды.
Доктор тәттілерден күрт бас тартуға қарсы ескертті, себебі бұл ішкі шиеленіс, жүйелі күйзелістер және тамақтану тәртібінің бұзылуына әкелуі мүмкін. Ол айтқандай, шындығында зиянды тәттілер емес, оларды шектен тыс тұтыну: олар тәуліктік калория нормасының 5-10 пайызынан аспауы тиіс. Тәтті өнімдерді таңертең немесе түсте тұтыну ұсынылды.
«Тәттілерге деген күшті тарту теңгерімді рационның болмауынан болуы мүмкін. Организм қажетті мөлшерде ақуыз, талшық, көмірсулар мен майларды алғанда, тәттілерге бейімділік азаяды», — деп толықтырды Разаренова.
Диетолог глюкоза мен фруктозаның, тәттілерде кездесетін, энергия мен мидың жұмыс істеуі үшін қажет екенін атап өтті. Сонымен қатар, табиғи шоколад денсаулыққа пайдалы антиоксиданттарды қамтиды.
Бұдан бұрын биолог Анча Баранова ащы шоколадтың күтпеген қасиетін атады. Оның айтуынша, ащы шоколад диабет қаупін 20 пайызға төмендетеді.