Инфаркттан кейін алкогольді тұтынудың жадынамасы
Пирогов университетінің маманы Федор Евдокимов алкогольдің инфаркттан кейін денсаулыққа әсері туралы айтты.

Алкогольді инфаркттан кейін тұтынбаған жөн, деді Пирогов университетінің ана мен бала институтының факультеттік терапия кафедрасының доценты, медицина ғылымдарының кандидаты Федор Евдокимов. Мұндай пікірді ол aif.ru сауалнамасында білдірді.
Дәрігер көптеген адамдардың жүрек-қан тамырлары жүйесіне пайдалы алкогольдің бар екендігіне сенетініне назар аударды. Ол бұл пікірдің зерттеулердің нәтижелеріне негізделгенін атап өтті, яғни құрғақ қызыл шараптың тұтынылуы коронарлы артериялардың кернеуін жеңілдетіп, миокардтың қоректенуін жақсартады.
Дегенмен, Евдокимовтың айтуынша, дәл осындай зерттеулер кәдімгі жүзім шырынының да осындай әсері барын көрсетті. Яғни, жүрекке оң әсер ететін заттар жүзімде кездеседі, алкогольде емес.
«Алкогольді негізінен тұтынудың қажеті жоқ. Бұл артық. Бірақ егер азғырушылықтан қашып кете алмасаңыз, онда, әрине, құрғақ қызыл шарапты ішуі дұрыс, қалғандарының орнына»деп қорытындылады дәрігер.
Бұрын клиникалық психолог Антон Антипов алкогольмен байланысты мәселелерді көрсететін алаңдатарлық белгілерді атап өтті. Оның айтуынша, көңіл-күйдің күрт өзгеруі, отбасынан және достардан оқшаулану, қызығушылықтардың жоғалуы алаңдату керек.