Көздің көру қабілетін төмендететін дұрыс емес тамақтану әдеттері
Неправильды тамақтану көздің жұмсақтық проблемаларына себеп болуы мүмкін, деп ескертті офтальмолог Наталия Боша.

Неправильды тамақтану көздің жұмсақтық проблемаларына себеп болуы мүмкін, деп ескертті офтальмолог Наталия Боша. Оның сөздері туралы «Газета.Ru» басылымы хабарлады.
Боша көздің көру қабілетін төмендететін тамақ ретінде майлы және тұзды тағамдарды атады. Олардың артық мөлшері қан қысымының жоғарылауына себеп болып, бұл өз кезегінде қан құйылу мен тромбозға, сондай-ақ тор көздің тамырларына зақым келтіруі мүмкін, деді ол.
Боша: «Майлы және тұзды тағамдардың артық мөлшері көздің көру қабілетіне теріс әсер етеді».
Сонымен қатар, офтальмологтың айтуынша, тәтті тағамдар да көру өткірлігін төмендетуі мүмкін. Онымен асыра толтыру қандағы қант диабетіне себеп болып, бұл катаракта мен диабеттік өзгерістердің дамуына ықпал етеді. Дәрігер, егер емдеу болмаса, осы патологиялардың соңы соқырлыққа әкелуі мүмкін екендігін ескертті.
«Тәтті тағамдар, егер асыра пайдаланылса, катаракта мен диабеттік өзгерістерге әкелуі мүмкін».
Егер рационда лютеин мен зеаксантиннің көздеріне тапшылық болса, тор көздің көру өткірлігіне жауапты орталық жатыстың қызметі бұзылуы мүмкін, деп қосты Боша. Сонымен қатар, оның айтуынша, сары түсті көкөністерде кездесетін «А» тобына жататын витаминдердің тапшылығы ксероз ауруына, яғни роговица мен конъюнктиваның қорғаныс қасиеттерінің бұзылуымен байланысты ауруға алып келуі мүмкін. «Ксероз роговицаның еріп кетуіне және фотосенсорлардың жұмысында, яғни "тауық соқырлығына" себеп болуы мүмкін», — деді дәрігер.
«Ксероз роговицаның еріп кетуіне себеп болуы мүмкін».
Бұған дейін офтальмолог Лариса Гуслистова компьютер алдында көп жұмыс істейтін адамдарға көруді қорғау бойынша кеңестер берген болатын. Көзге жүктемені азайту үшін дәрігер жұмыс орнын дұрыс ұйымдастыруды және алдымен монитор мен гаджет экрандарының дұрыс орналасуын ұсынды.