Тамақ қалдықтарын қайта жылытуға қатысты ескертулер

Британдық диетологтар мерекелік тағамдарды қайта жылытуға абай болу қажеттігін ескертеді.

👁️ 28
Сурет: vesti.kz
Британдық диетологтар мерекелік тағамдардың қалдықтарын қайта жылыту кезінде абай болуға шақырады, себебі бұл ас қорыту жүйесінің жағдайына теріс әсер етуі мүмкін, деп хабарлайды vesti.kz.

Сарапшылар хабарлайды, углеводтарға бай тағамды қайта термикалық өңдеу оның құрамындағы крахмалдың құрылымын өзгертуі мүмкін, бұл "резистентті" крахмалды, яғни ас қорытуға төзімді крахмалды қалыптастыруға алып келеді.

Британдық диетолог Джози Портердің айтуынша, суытылғаннан кейін және қайта жылыту нәтижесінде картоп сияқты тағамдар ас қорыту үшін қиынға соғады. Бұл, әсіресе сезімтал ас қорыту жүйесі бар адамдарда, іштің кебуі, газ пайда болуы және іш ауруы секілді жағымсыз белгілерді тудыруы мүмкін.

Тағы бір маман, диетолог Кэрри Ракстон, резистентті крахмалдың ішекке әсер етуінің болжаусыздығын атап өтеді. Ол көптеген адамдарда, ішек синдромы (СРС) барлар, мұндай крахмалды тұтыну аурудың белгілерін нашарлатуы мүмкін екенін хабарлайды.

Резистентті крахмал салмақты азайту және ішек бактерияларының жұмысын жақсарту үшін пайдалы деп саналса да, мерекелер кезінде оның көп мөлшерде тұтынылуы ас қорыту мәселелерін тудыруы мүмкін.

Дереккөзі: vesti.kz