Шампиньондар туралы жаңаша көзқарас: нутрициологтың пікірлері
Шампиньондардың пайдалы қасиеттері мен оларды өндіру ерекшеліктері туралы нутрициолог Ольга Бурлакова пікір білдірді. Саңырауқұлақтардың асқазан-ішек жолына әсері жөнінде білу маңызды.

Шампиньондарды бақылаудағы, жабайы жағдайларда емес, өсіреді, деп мәлімдеді нутрициолог Ольга Бурлакова. Бұл саңырауқұлақтар туралы кеңінен таралған қате пікірді ол жойды Life.ru-мен әңгіме барысында.
Бурлакова ханымның сөздеріне қарағанда, шампиньондар қоқыстарда өсетін жоқ — оларды өндіру үшін арнайы, ылғалдылығы оптимальды топырағы бар фермалар қолданылады, және бүкіл процесс қатаң сертификатталады.
«Шампиньондар айтарлықтай тағамдық құндылыққа ие, пайдалы белоктар, витаминдер мен минералдарды қамтиды. Бір ғана шектеу – хитиннің болуы, ол гастрит, колит немесе бүйрек аурулары бар адамдардың асқазан-ішек жолының шырышты қабығына тітіркену тудыруы мүмкін» деп атап өтті ол.
Дегенмен, Бурлакова, осындай адамдарға рационында тек шампиньондарды ғана емес, жалпы барлық саңырауқұлақтарды шектеу қажет екенін ескертті. Бұл, әсіресе, бүйректің ауыр аурулары немесе тұздардың шығуындағы бұзылулар жағдайында аса маңызды, деді дәрігер. Ол сонымен қатар, қалған жағдайларда шампиньондарды пайдалану қауіпсіз екеніне назар аударды.
Бұрын диетолог Елена Соломатина ерігіш кофе туралы мифті жойды. Оның пікірінше, бұл сусын мәнсіз зиянды және дәнді кофеінің сапасыз баламасы ретінде есептеледі.