Ангина кезінде ұсынылатын диета: дәрігердің кеңестері

Ауыр тонзиллофарингитпен (ангина) ауыратындарға арналған ең тиімді диетаны терапевт Виктор Лунев анықтады.

👁️ 14
Сурет: Pormezz / Shutterstock / Fotodom  

Ауыр тонзиллофарингитпен (ангина) және басқа жедел инфекциялармен ауыратын адамдарға температурасы 15 градустан төмен емес тағамдар ұсынылады, деді терапевт Виктор Лунев. Ангина кезінде оңтайлы диета ретінде ол белгілеп өтті «Газета.Ru» басылымымен әңгімелесу барысында.

Луневтің сөздеріне сүйенсек, жедел инфекциялар кезінде тағам температурасы 15 градустан жоғары болуы тиіс. Әдетте, бұл жедел инфекциялық аурулар немесе ОИА-ға арналған мәртебе №13 — стандартты диетаның негізгі нұсқасы болып табылады, деп жалғастырды ол.

Диетаның негізгі құрамдас бөліктері

Терапевт №13 столына майсыз бульондар, ет және балық, вермишель, сүт немесе бульон қосылған жұмсақ пісірілген тағамдарды ұсынды. Оларға мыналар кіреді:

  • Сүт өнімдері мен сүзбе
  • Тәтті және қышқыл-тәтті жемістер мен жидектер
  • Қант, бал, тосап

Лунев мұздатылған тәтті тағамдар жұтылған тамақты аз уақытқа жеңілдетуге көмектесетініне келіседі, алайда, оның шамадан тыс пайдалануы суықта ағзаның салқындауына, бас ауруына және ангина белгілерінің нашарлауына әкелуі мүмкін екенін ұмытпау керек.


Тері күтімі бойынша ұсыныстар

Бұған дейін дерматовенеролог Ольга Олисова ресейліктерді күніне бір реттен артық жуынбауға шақырды. Оның айтуынша, жиі гигиеналық процедуралар терінің қорғаныс қабатына зиян тигізуі мүмкін.

Ангина кезінде тағам температурасы 15 градустан жоғары болуы тиіс.

Виктор Лунев