Нутрициолог Кристина Франц шоколадтағы ет пен балықтың қауіпі туралы ескертті
Нутрициолог Кристина Франц шоколадқа ет пен балық қосу тренді туралы пікір білдірді, бұл комбинация денсаулыққа қауіпті болуы мүмкін.
Нутрициолог Кристина Франц жаңа тренд – ет пен балықпен араласқан шоколадтың қауіптілігі туралы баяндады. Сібір мен Камчаткада шығарылатын тәттілерді тұтынудың салдары туралы ол ескерту жасады «Shot Проверка» газетіндегі сұхбатында.
Мақалада келтірілген деректерге сәйкес, Ресейде нағыз уылдырық, лосось, краб, бұғы еті мен имитацияланған уылдырық қосылған шоколадты сату басталды. Алайда, нутрициологтың айтуынша, қант пен ақуыздың үйлесімі сау тамақтану тұрғысынан ең сәтсіз комбинациялардың бірі болып табылады.
Франц мұндай тәтті ас қорыту жолында ақаулар пайда етуі мүмкін: ауырлық, жүрек айну, кебулер.
Сонымен қатар, ол бұл шоколадқа ең пайдалы емес ақуыз компоненттерінің – ысталған, кептірілген және тұздалған өнімдердің қосылатынын атап өтті, бұл өнімнің май мөлшерін арттырып, организмге теріс әсер етудің мүмкіндігін күшейтеді. Дәрігердің айтуынша, ерекше дәмдік талғамға деген қызығушылықтың себебі тұздың тәтті дәмді күшейтіп, рецепторларды «ашуына», тамақ экспериментіне шақыруына байланысты.
Бұған дейін әлеуметтік желілерде танымал Дубай шоколадының денсаулық үшін қауіпті екені анықталды. Дәрігер-диетолог Анна Белоусова 200 граммдық танымал десерттің бір плиткасы 1000 килокалориядан астам калория барын айтты.