Гастроэнтеролог: Қант денсаулыққа аса зиянды өнім

Қанттың денсаулыққа зиянды әсерлері, гастроэнтеролог дәрігер Элена Уразакованың пікірлері.

👁️ 28
Сурет: Yosef Futsum / Unsplash

Қантты қолдану денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін, деді гастроэнтеролог дәрігер Элена Уразакова. Ол ең зиянды өнім ретінде атап өтті Ufatime.ru-мен әңгімесінде.

Уразакованың айтуынша, қантты тұрақты қолданудың салдары айтарлықтай ауыр болуы мүмкін. Дәрігер қанттың іс жүзінде барлық жерде кездесетініне назар аударды: нан өнімдерінде, сусындарда, соустарда және бірінші көзқараста пайдалы болып көрінетін өнімдерде.

«Қантты тұрақты қолдану глюкозаның деңгейінде өткір секірулерге әкеледі, бұл инсулинге төзімділіктің дамуына, содан кейін II типті диабетке жол береді», — деп түсіндірді ол.
Элена Уразакова

Сонымен қатар, Уразакова жалғастырды, калориялы қант салмақтың артуына әкеледі және жоғары қан қысымы, атеросклероз және жүрек ауруларының басқа да түрлерінің даму қаупін арттырады. Ол терінің өнімдерінің мерзімінен бұрын қартаюына да әкелуі мүмкін.

«Қант ақуыздардың гликирлеу процесін жеделдетеді, бұл әжімдердің пайда болуына және терінің серпімділігін жоғалтуына әкеледі», — деп қосты ол.
Элена Уразакова

Гастроэнтерологтың айтуынша, қант кариес ауруының негізгі себебі болып табылады, себебі ол ауыз қуысының бактерияларының көбеюіне қолайлы орта жасайды, иммунитетті төмендетеді және дофаминнің бөлінуін қоздырып, бақылауда қиын психологиялық тәуелділік тудырады.


Бұған дейін гастроэнтеролог дәрігер Саурабх Сети артық қант қолданудан бас тартқаннан кейін нәтиженің екі аптадан соң байқалатынын айтты. Оның сөздеріне қарағанда, бетте және денеде ісінулер азайып, безеу жоғалады.